Wednesday, February 29, 2012

Spaghetti goreng mamak





Husband requested nak makan mee goreng for lunch.  So, apa lagi dah takde mee kuning macam kat M'sia kenalah rebus spaghetti.  Hari tu dah buat pasta yg mcm riben/butterfly goreng mamak husband kata sedap..(tak sempat nak snap gambar dah abis..).  Lepas keluar shopping barang dapur kat Carrefour (about 5mins from the hotel), terus balik dan rebus spaghetti.  Tumis bawang sikit, masuk serbuk cili sikit sbb takde blended chillies then masukkan perencah nasi goreng bwk dr M'sia.  Sayur pun pakai carrot dgn kacang buncis sbb tu je yg sesuai. Manalah ada sawi kat sini..ternampak jugak taugeh kat St. Denis hari tu tp tak beli..mcm tak fresh je.  Then, masukkan udang fresh yg dah buang kulit.  Masuk garam, gula dan sikit je perencah sesedap rasa dr M'sia jgk. Rasa mcm dah ok.  Tak sabar tunggu husband balik lunch.
Bila husband makan..uii...bertambah2 dia..uishh..memang tak penat la masak kalau orang suka, suami tersayang plk tu.  Siap tanya bubuh apa sbb sedap sgt.  Bgtau kata pakai perencah nasi goreng dr M'sia, takkan nak sorok next time mgkin dia nak buat sendiri.  Apapun, spaghetti goreng  mamak ni habis sekelip mata je.
Alhamdulillah Ya Allah...

No comments:

Post a Comment